Zoeken!

Wat doen vrijwilligers in het Hofpoort ziekenhuis?

Vrijwilligers zijn werkzaam op veel gebieden:

 

Patiëntenvervoer

De vrijwilliger brengt patiënten vanuit de kliniek naar radiologie of de onderzoeksruimtes in de polikliniek en weer terug naar hun kamer. 

 

Kerkdiensten

De vrijwilliger wordt ook ingezet om de patiënten te begeleiden bij de eucharistieviering die verzorgd wordt door onze afdeling Geestelijke Verzorging.

 

Kinderopvang Pinokkio

Bezoekers van de kliniek en de polikliniek kunnen hun kinderen naar de kinderspeelruimte van het ziekenhuis brengen. Vrijwilligers beheren deze ruimte.

 

Gastvrouw/heer in de kliniek

De vrijwilliger zorgt voor afleiding bij de patiënt(en): leest voor, heeft een gesprek, drinkt met de patiënt een kopje koffie in het restaurant of bezoekt de tentoonstelling in de polihal. Men zorgt voor de bloemen en de post van de patiënten.

 

Gastvrouw/heer in de polikliniek/begane grond

De vrijwilliger is door dienstkleding (blouse en gilet) zichtbaar aanwezig voor het verlenen van hulp en hand-en spandiensten. Men wijst patiënten en bezoekers de weg, begeleidt ze naar een afspraak, verleent hulp bij de parkeerautomaat etc. 

 

Gastvrouw/heer op de SpoedEisende Hulp (SEH)

De gastvrouw/-heer op de SEH geeft de patiënten en hun begeleiders informatie, aandacht en verzorging waardoor de patiënten/begeleiders beter op de hoogte zijn van datgene wat hen te wachten staat en meer op hun gemak. Door het verrichten van hand- en spandiensten voor het verplegend personeel wordt de wachttijd voor de patiënt verminderd. Instructies wat of de gastvrouw/-heer wel en niet mag doen zijn duidelijk. De gastvrouw/-heer werkt onder begeleiding en in opdracht van de SEH-verpleegkundige.

 

Informatiebalie

De vrijwilliger aan de balie wijst patiënten en bezoekers de weg, verstrekt informatie, belt een taxi en vangt de patiënten op die een gesprek willen met één van de patiëntencontactpersonen.

 

Rijdend winkeltje

De vrijwilliger loopt op alle verpleegafdelingen met het rijdend winkeltje en verkoopt kranten, tijdschriften en kleine versnaperingen aan de patiënten.

  

Leesbladen in de wachtruimtes

Een vrijwilliger verzorgt de lectuur, die in alle wachtruimtes van het ziekenhuis verspreid ligt.

 

Hand- en spandiensten

Het hele jaar door zijn er activiteiten voor patiënten en personeel waar de vrijwilligers zich zeer verdienstelijk kunnen maken, zoals bijvoorbeeld de open dag van het ziekenhuis.

VrijwilligersAtrium
Informatiebalie

Als vrijwilliger van de informatiebalie bent u aanspreekpunt voor patiënten en bezoekers.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.