Zoeken!

Pre-operatief spreekuur

Wat gebeurt er op het preoperatief spreekuur

U komt bij de anesthesioloog/anesthesiemedewerker, de preopverpleegkundige en (zonodig) bij de apothekersassistente. De anesthesioloog/anesthesiemedewerker geeft voorlichting over de anesthesiemethode (verdoving) die tijdens de operatie wordt toegepast. De anesthesioloog/anesthesiemedewerker is ook degene die, op basis van uw algehele conditie, beslist of een operatie door kan gaan. Soms is er voor de operatie nog een hartfilmpje nodig of een bezoek aan bijvoorbeeld een cardioloog, longarts, internist of een andere specialist. De afspraken hiervoor maakt de assistente of Bureau Patiëntenlogistiek. Wij proberen afspraken te combineren zodat u zo min mogelijk naar het ziekenhuis hoeft te komen.

 

Blijft u minimaal één nacht in het ziekenhuis na uw operatie, dan bespreekt de preopverpleegkundige de voorbereiding op de opname en de operatie. Ook beoordeelt de verpleegkundige of er behoefte is aan nazorg in de thuissituatie na ontslag uit het ziekenhuis en schakelt hiervoor zo nodig het Bureau Zorgbemiddeling in. Indien u een operatie moet ondergaan voor een knie- of heupprothese wordt ook een afspraak met een fysiotherapeut gepland. Laatstgenoemde operaties gebeuren door de Maartenskliniek Woerden.

 

Voor sommige kleine ingrepen kunt u direct terecht op het inloopspreekuur van de preoppoli. De Opnameplanning informeert u hierover. Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen via T 0348 42 80 59.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.