Zoeken!

Polikliniek pijngeneeskunde

Voor uw (chronische) pijnklachten kunt u terecht bij de polikliniek voor Pijngeneeskunde. Uw behandelend arts of huisarts heeft u doorverwezen naar de anesthesioloog die gespecialiseerd is in pijnbestrijding. Als een andere specialist geen behandeling (meer) heeft die de oorzaak van uw klachten kan wegnemen, volgt vaak een verwijzing naar de Pijngeneeskunde.

 

Het pijnteam

Op de polikliniek Pijngeneeskunde wordt u behandeld door een pijnteam, bestaande uit een anesthesioloog/pijnbestrijder, een gespecialiseerde verpleegkunde, een fysiotherapeut, een revalidatiearts en in sommige gevallen een andere specialist. Dit betekent niet dat u in alle gevallen deze mensen zult tegenkomen, maar wij proberen uw pijn zo breed en compleet mogelijk te behandelen.

 

Verwijziging

U heeft een verwijsbrief ontvangen van uw huisarts of behandelend specialist. Deze kunt u afgeven bij de poli Pijngeneeskunde. Meestal kunt u direct bij de balie een eerste afspraak maken voor een intakegesprek. Soms wordt uw verwijsbrief eerst door de anesthesioloog beoordeeld om te bepalen op welk spreekuur (met welke specialisten) u een gesprek heeft. In dat geval bellen wij u of krijgt u een brief met afspraak thuis gestuurd. U zult bij de afspraak ook een vragenlijst ontvangen. Het kan zijn dat er enige tijd verstrijkt tussen het aanmelden en de afspraak op de polikliniek. In de tussentijd vragen wij u de vragenlijst in te vullen en in de antwoordenenvelop terug te zenden. Deze vragenlijst is bedoeld om een zo breed mogelijk beeld te krijgen van uw pijn en de mate waarin deze pijn uw dagelijks leven beïnvloedt.

 

Intakegesprek

Uw eerste afspraak op de poli Pijngeneeskunde is altijd een intakegesprek met een lichamelijk onderzoek.

De anesthesioloog zal met u de pijnklachten bespreken, eventueel in het bijzijn van een of meer andere specialisten. Er zal in overleg met u een behandelplan worden opgesteld. U krijgt informatie over een eventuele pijnbehandeling en welk effect u daarvan kunt verwachten.

 

Vervolgafspraken

Een afspraak voor  pijnbehandeling maakt u bij de balie van polikliniek Pijngeneeskunde. Daar worden de behandelingen, de vervolgafspraken en telefonisch consulten ingepland.

 

Bereikbaarheid

De polikliniek Pijngeneeskunde vindt u bij balie C op de begane grond, tegenover de liften die naar de verpleegafdelingen gaan.

 

Afzegging

Mocht uw geplande poli afspraak of pijnbehandeling onverhoopt niet door kunnen gaan, dan vragen wij u vriendelijk deze tijdig af te zeggen. Op uw vrijgekomen plek kunnen wij dan een andere patiënt met veel pijn eerder laten komen.

 

Vragen

Heeft u na het lezen van deze informatie of uw behandeling nog vragen of opmerkingen? Belt u dan gerust de Polikliniek Pijngeneeskunde

T: 0348 – 42 73 31 (maandag t/m vrijdag van 08.30 – 12.30 uur)

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.