Zoeken!

Proctologie - Het ColonoProctologisch Centrum Woerden, wie zijn wij?

In het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis kunt u bij de volgende chirurgen terecht:


Dhr. drs. F.R. Dijkstra
Dhr. dr. N.A.T. Wijffels

 

Op de afdeling kunt u ook terecht bij mevrouw I. van den Bosch, physician assistant proctologie.

 

Wat zijn wij?

Het Colonoproctologisch Centrum Woerden is een expertisecentrum op het gebied van de colonoproctologie. Colonoproctologie staat voor wetenschap van de dikke darm, endeldarm en de anus. In het algemeen zijn er diverse ‘gewone’ aandoeningen zoals aambeien, anaalkloofjes en anale fistels.

 

Naast deze aandoeningen is het Colonoproctologisch Centrum Woerden gespecialiseerd in zogenaamde ‘functionele’ problemen. Zo zijn er ontlastingsproblemen, pijn bij ontlasting en incontinentie voor ontlasting . De achtergrond van deze klachten kan soms zeer complex zijn en vereist veel ervaring met dergelijke aandoeningen. Het Colonoproctologisch Centrum Woerden is één van de weinige klinieken die zich op dit gebied heeft gespecialiseerd.

 

Het komt vaak voor dat patiënten last hebben van meerdere klachten tegelijk in hetzelfde gebied. Dan kan het zo zijn dat u wordt doorverwezen naar de gynaecoloog of uroloog. Lees hier meer informatie over de gynaecoloog of uroloog.

 

Wie zijn wij?

Dr. Dijkstra en dr. Wijffels zijn gastro-enterologische chirurgen (voor maag- darmaandoeningen), gespecialiseerd in de colonoproctologie. Elke patiënt wordt door een van deze chirurgen gezien op de polikliniek (en dus niet door een assistent in opleiding). Het voordeel hiervan is dat de chirurg lastig te herkennen, functionele klachten eerder zal herkennen en kan behandelen. Op deze manier kunnen wij in een groot aantal gevallen voorkomen dat de patiënt eindeloos artsen moet bezoeken voor steeds terugkerende klachten.

 

Waarom het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis?

Het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden biedt patiënten een professionele omgeving met moderne faciliteiten. Voor de colonoproctologie is er het expertisecentrum Colonoproctologisch Centrum Woerden.

 

In het expertisecentrum kan, dankzij de ervaring van de chirurgen, meer complexe zorg worden geboden. Het betreft hier ervaring in het stellen van de diagnose en het uitvoeren van de operaties. De nazorg is daarentegen niet complex en behoeft dan ook geen intensieve begeleiding op bijvoorbeeld de Medium Care.

 

Om deze reden kan deze zorgvorm dan ook prima worden verleend in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis. Daarnaast is er in het Hofpoort van oudsher veel ervaring opgedaan op dit gebied en wordt er veel samengewerkt met gynaecologen, urologen en bekkenfysiotherapeuten. Het Colonoproctologisch Centrum Woerden is centraal gelegen en goed bereikbaar, ook voor mensen die niet in de buurt wonen.


Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken? Bel T 0348 42 78 80 voor het colonoproctologisch spreekuur.

 

Wat doet de physician assistant?

De physician assistant (PA) is een medisch zorgprofessional die taken overneemt van een specialist. Bijvoorbeeld het lichamelijk onderzoek, het in kaart brengen van klachten (anamnese), de diagnose en de behandeling van veel voorkomende (chronische) ziekten.

 

De PA werkt nauw samen met een arts. Als het nodig is, vraagt de PA de arts of specialist om mee te kijken. Bij ingewikkelde of zeldzame ziektes bijvoorbeeld of bij lastige ingrepen. De PA is deskundig en ervaren in zijn/haar werk.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.