Zoeken!

Uw afspraak bij de proctoloog

Anale klachten zijn goed te behandelen. Bijvoorbeeld met medicatie of via een poliklinische behandeling. Een correcte diagnose is cruciaal voor de juiste behandeling. Het is voor veel mensen echter niet gemakkelijk om met klachten van of bij de anus naar een arts te stappen. Daarom is er op de polikliniek extra aandacht voor uw persoonlijk welbevinden. U hoeft zich niet te schamen voor uw klachten.

 

Afspraak maken

U kunt, na verwijzing van de huisarts of specialist, een afspraak maken via de afsprakenbalie van de afdeling Chirurgie op T 0348 42 78 60. Meestal kunt u dezelfde week al terecht.

 

1e consult

Tijdens het eerste consult vraagt de proctoloog of de physician assistant expliciet door naar de precieze klachten. Daarna volgt het onderzoek. Het onderzoek is in de regel pijnloos. Soms is aanvullend onderzoek nodig.

Op basis van dit gesprek en het onderzoek kan relatief snel de juiste diagnose en bijbehorende behandeling worden vastgesteld. Vaak kan dezelfde dag al de behandeling plaatsvinden.

 

Het komt vaak voor dat patiënten last hebben van meerdere klachten tegelijk in hetzelfde gebied. Dan kan het zo zijn dat u wordt doorverwezen naar de gynaecoloog of uroloog. Lees hier meer informatie over de gynaecoloog of uroloog.

 

Behandeling

Wanneer behandeling niet direct kan plaatsvinden, bespreekt de specialist met u het behandelplan. Hieronder vindt u een korte omschrijving van veel voorkomende aandoeningen en mogelijke behandelingen.

 

Algemene proctologie

 

Prolaps en functionele proctologie

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.