Zoeken!

Voor een optimaal tot stand komen van de moeder-kind band is het van belang dat het kind na de geboorte direct bij moeder op de borst gelegd wordt. De pasgeborene zal de tepel trachten te vinden, waarmee een start met succesvolle borstvoeding gemaakt kan worden. Het eerste uur van contact tussen moeder en kind is dus zeer belangrijk. Voor moeders die flesvoeding geven wordt precies dezelfde procedure gevolgd.


Direct na de bevalling is er genoeg tijd voor een eerste kennismaking met uw baby via huid op huid contact. De verpleegkundige helpt de moeder bij het aanleggen van de baby aan de borst. Het Hofpoort Ziekenhuis is in het bezit van het borstvoedingscertificaat.


De kinderarts onderzoekt uw baby vlak na de geboorte nauwkeurig. Dit gebeurt bij alle pasgeborenen. De kinderarts bepaalt of de baby opgenomen moet worden op de Kinderafdeling, op de kraamsuites kan blijven of direct mee naar huis mag.


Meestal gaan moeder en kind binnen 24 uur na de bevalling weer naar huis. Uiteraard moet het met u en uw kindje goed gaan voordat u naar huis mag. Het komt regelmatig voor dat vrouwen binnen zes uur na de bevalling weer thuis zijn. U kunt ook in de avond of ’s nachts ontslagen worden.


beschuitmetmuisjes_testimonial
Bezoek

Bij een geboorte hoort bezoek, als u bezoek wilt ontvangen dan kunnen zij terecht van 10.00 - 12.00 uur en van 15.00 - 20.00 uur.

 

Een leuke e-card sturen?

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.