Zoeken!

Wie zijn wij

In het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis kunt u terecht bij:

Mevr. I. van den Bosch is physician assistant proctologie en staat als seksuoloog geregistreerd bij de NVVS (Nederlandse Vereniging Voor Seksuologie).

 

Patiënten met lichamelijke ziekten, waarbij seksuele klachten zijn ontstaan, kunnen direct worden doorverwezen naar de seksuoloog. Ook kan beter worden onderzocht of er lichamelijke oorzaken voor de seksuele problemen bestaan.

 

Wat doet de seksuoloog?

Tijdens het eerste gesprek (de intake) gaat de medisch seksuoloog met u na wat precies uw vraag of klacht is en wordt er aandacht besteedt aan het geven van informatie en voorlichting. Soms schrijft de seksuoloog medicijnen voor of vindt er lichamelijk onderzoek plaats. Het kan ook zijn dat u oefeningen mee krijgt voor thuis, dit hangt af van de aard en de oorzaak van uw probleem.

 

Samen met u en eventueel uw partner wordt nagegaan wat nodig is om tot een gewenste oplossing te komen. Vervolgens stelt de medisch seksuoloog samen met u een behandelplan op. Het aantal behandelgesprekken is afhankelijk van de aard van het probleem.

 

Multidisciplinaire zorg

De medisch seksuoloog werkt multidisciplinair. Dat wil zeggen dat er zo nodig tijdens uw behandeling overleg is met andere hulpverleners. Ook zal de medisch seksuoloog (als dit nodig is) voorstellen om begeleiding te zoeken bij een andere hulpverlener. Dit kan zijn bij een medisch specialist, bekkenfysiotherapeut of een andere deskundige in het ziekenhuis.

 

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.