Zoeken!

Uw afspraak bij het Bekkenbodemcentrum

Tijdens de eerste (telefonische) afspraak met de continentieverpleegkundige is met u overlegd welke combinatieafspraak het beste bij uw  klachten past. Het Bekkenbodemcentrum Woerden biedt hiervoor de volgende mogelijkheden:

  • Afspraak met de uroloog
  • Afspraak met de gynaecoloog
  • Afspraak met de bekkenbodemfysiotherapeut
  • Combinatieafspraak met de uroloog, gynaecoloog en de bekkenbodemfysiotherapeut

 

Voorbereiding op uw afspraak

Het is belangrijk dat u altijd met een volle blaas naar het ziekenhuis komt voor een afspraak bij het Bekkenbodemcentrum. Afhankelijk van uw afsprakencombinatie en klachten is het mogelijk dat er voor uw afspraak nog enkele onderzoeken uitgevoerd moeten worden. Welke onderzoeken worden uitgevoerd krijgt u telefonisch te horen van de continentieverpleegkundige. Dit staat ook vermeld in de bevestigingsbrief. Bij de bevestigingsbrief vindt u ook meer informatie over de onderzoeken.

 

Afspraak met UDO onderzoek

Wanneer u een afspraak krijgt met een UDO onderzoek kunt u zich op de afgesproken dag en tijd melden bij de polikliniek Gynaecologie (balie E). Na het UDO onderzoek gaat u naar de polikliniek Urologie (balie W) voor uw afspraak met de arts.

 

Afspraak met Flow-onderzoek

Wanneer u een afspraak krijgt met een flow-onderzoek kunt u zich op de afgesproken dag en tijd melden bij de polikliniek Urologie (balie W). Daarna heeft u uw afspraak met de arts.

 

Afspraak met Cystoscopie

Wanneer u een afspraak krijgt met een cystoscopie kunt u zich op de afgesproken dag en tijd melden bij de polikliniek Urologie (balie M). Daarna heeft u uw afspraak met de arts.

 

Het is ook mogelijk dat u een combinatie van bovenstaande onderzoeken moet ondergaan.

 

Behandelplan
Aan het einde van de dag bespreken de artsen gezamenlijk alle patiënten. Hieruit volgt meestal een behandelplan dat uw arts met u bespreekt in een vervolgafspraak.

 

Speciaal spreekuur continentieverpleegkundige

Iedereen die incontinentieklachten heeft of door die klachten tegen problemen aanloopt, kan op een speciaal spreekuur van de continentieverpleegkundige terecht. Ook als u opgenomen bent in het Hofpoort ziekenhuis kunt u de verpleegkundige vragen naar een bezoek van de continentieverpleegkundige. Zij komt u dan op de afdeling bezoeken of u krijgt een afspraak voor het spreekuur mee. Voor alle duidelijkheid: u kunt zowel met vragen over verlies van urine als verlies van ontlasting bij haar terecht. De continentieverpleegkundige werkt onder supervisie van de artsen.

 

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.