Zoeken!

Reizigersadvisering & Vaccinatiecentrum / Travel Clinic

Het Reizigersadvisering & Vaccinatiecentrum Woerden is een zelfstandige organisatie in de Zorgpassage van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis. Zij zijn aangesloten bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) en een officieel door de overheid erkend gele koorts vaccinatiecentrum.

 

Bij een bezoek aan het buitenland, vooral in niet-westerse landen kan er sprake zijn van een toegenomen risico op gezondheidsproblemen. In tropische of subtropische gebieden komen infectieziekten voor die in Nederland niet of nauwelijks voorkomen. Slechte sanitaire voorzieningen en algemene hygiene, minder toegankelijke gezondheidsvoorzieningen, andere klimaatomstandigheden en toegenomen risicovol gedrag van reizigers dragen bij tot een verhoogde kans op ziekte en gezondheidsproblemen.

 

Naast het verstrekken van vaccinaties en instructies voor malariaprofylaxe is het geven van goede voorlichting aan reizigers een van de belangrijkste taken van het Reizigersadvies- & Vaccinatiecentrum. U vindt het centrum in Zorgpassage 15.

 

Voor meer infomatie gaat u naar de eigen website van het Reizigersadvies- & Vaccinatiecentrum

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.