Zoeken!

Fysiotherapie na een borstoperatie

Na uw operatie direct fysiotherapie 

De fysiotherapeut komt na uw operatie in het ziekenhuis bij u aan bed. U krijgt voorlichting en begeleiding bij het uitvoeren van de schouder- en armoefeningen. Dit om er voor te zorgen dat uw schouder soepel blijft en om de arm te stimuleren eventueel wondvocht af te voeren.

 

Folders

U ontvangt de folder borstkanker. Hierin kunt u de oefeningen nog eens nalezen. 

Ook krijgt u de folder Lymfoedeem bij kanker. Hierin vindt u instructies voor een juist gebruik van uw arm. Dit helpt lymfoedeem te voorkomen.

 

Poliklinische fysiotherapie

Houdt u thuis ook last van een bewegingsbeperking in uw arm dan kunt u terecht bij de fysiotherapeut. Deze oefent samen met u het verminderen van de bewegingsbeperking. U kunt u laten verwijzen door uw (huis)arts of zelf contact opnemen met de afdeling fysiotherapie voor een afspraak:

T 0348 42 72 50

 

Manuele lymfedrainage

De mammacareverpleegkundig zal steeds uw arm meten, heeft u last  van lymfoedeem of is de geopereerde arm veel dikker, maak dan een afspraak maken bij de fysiotherapeut.  Zo nodig krijgt u een manuele lymfedrainage en eventueel compressietherapie.

 

Bewegen tijdens en na uw borstkankerbehandeling

Er wordt u aangeboden in een vroeg stadium deel te nemen aan een bewegingsprogramma, de zogenaamde  OncoMove. Dit is een programma voor bewegen tijdens en na de behandeling met Chemotherapie. U kunt dit thuis zelfstandig doen.  Ook kunt u kiezen voor oncologierevalidatie in groepsverband onder begeleiding van een fysiotherapeut.

 

Meer informatie?

Bel T 0348 42 72 50

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.