Zoeken!

Nabehandeling en nazorg

Nabehandelingen

Na de operatie heeft u vaak nabehandelingen zoals chemotherapie, immunotherapie, hormonale therapie of radiotherapie nodig. Zie hiervoor de folders van de KWF.

 

Fysiotherapie

Indien nodig komt de fysiotherapeut tijdens uw opname in het ziekenhuis al bij u langs. Ook is het mogelijk dat u tijdens uw verdere behandeling voor fysiotherapie verwezen wordt.

 

Psycho sociale zorg

Ziekte is vaak ingrijpend naast lichamelijke problemen kunt u te maken krijgen met psychische problemen of zorgen maken over anderen. Het kan voor u prettig zijn om hierover met een deskundige te praten. Voor een gesprek kunt u terecht bij een van de medewerkers van de Psycho sociale zorg. Zie voor meer informatie de folder.

Eventueel wordt u doorverwezen naar een instantie zoals het Helen Dowling Instituut voor een (groeps)gesprek.

 

Vermoeidheid / Revalidatie

Tijdens en na de behandeling van kanker kunt u last krijgen van vermoeidheid en conditieverlies. Deze vermoeidheid neemt meestal toe gedurende de behandeling. Ook na de behandeling kan de vermoeidheid blijven bestaan. Veel mensen zijn geneigd om rust te nemen, om de vermoeidheid zoveel mogelijk te voorkomen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt echter dat juist bewegen een positief effect heeft op vermoeidheid en conditieverlies. Het advies is daarom om lichamelijk actief te worden, of te blijven. U hoeft hiervoor niet intensief te sporten. Wandelen en fietsen in een stevig tempo kunnen ook zorgen voor de juiste lichamelijke inspanning. Zie de folder voor meer informatie en de Nederlandse Norm voor Gezond Bewegen.

 

Verpleegkundig specialist

De verpleegkundig specialist is uw 1e contactpersoon / casemanager voor patienten van de mammapolikliniek.

 

Mammacareverpleegkundigen

Ook kunt u voor allerlei praktische vragen terecht bij de mammacareverpleegkundigen. Zij gebruiken bij de gesprekken met u de zogenaamde lastmeter. Hiermee kunt u thuis bijhouden hoe u zich voelt. Voor meer informatie kunt u terecht:

T 0348 42 73 70
E mammacare@zuwehofpoort.nl.
De mammacare verpleegkundigen hebben spreekuur op vrijdag van 8.00 - 16.30 uur.

 

Lotgenotencontact

Uit onderzoek blijkt dat contact met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt, helpt bij het verwerken van indrukken en gevoelens die u ervaart in uw gevecht tegen kanker.

 

Het contact kan ervoor zorgen dat u minder bang en onzeker bent. U zult de verhalen herkennen en kunt samen praktische tips uitwisselen over bijvoorbeeld werken, ontspannen, verzekeringen en uiterlijke verzorging. Zaken die vooral een lotgenoot die ook kanker heeft (gehad) begrijpt.

 

Vormen van contact
Soms kan het helpen dat u contact heeft met lotgenoten in een vergelijkbare situatie, bijvoorbeeld door middel van bellen, chatten, informatiebijeenkomsten, bewegingsactiviteiten en creatieve activiteiten.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.