Zoeken!

Mammapolikliniek

U heeft iets in uw borst gevoeld of bij het bevolkingsonderzoek borstkanker is iets gevonden dat nader onderzoek vereist. Uw huisarts maakt voor u een afspraak (of digitale verwijzing)  op de Mammapolikliniek van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis. Hier werken chirurgen, de verpleegkundig specialist, radiologen en radiologisch laboranten. Zij zijn gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van borstafwijkingen. 

Onderstaand stap voor stap wat u op de Mammapolikliniek kunt verwachten.

 

Uw eerste afspraak

Deze eerste afspraak wordt door de afdeling Radiologie gepland. U belt daarvoor

T 0348 42 68 26.

Het eerste bezoek  vindt plaats binnen een (1) werkdag (vaak ook dezelfde dag) na verwijzing door uw huisarts. U komt op de polikliniek Chirurgie. Hiervoor meldt u zich bij balie M in de polikliniek.

 

U komt bij de chirurg of de verpleegkundig specialist. Deze bespreekt de klachten met u en onderzoekt uw borsten en okselklieren. Dit duurt ongeveer tien minuten. Aansluitend gaat u  naar de afdeling Radiologie voor nader radiologisch onderzoek.

 

Voor de meeste mensen is het prettig om samen met partner of andere naaste te komen. Twee personen horen immers meer dan u alleen. Uiteraard is dit uw eigen keus.

 

Na de onderzoeken

Uitslag mammografie en echografie
Op de  dag dat u de Mammapolikliniek bezoekt krijgt u meteen  de uitslag van de mammografie en echografie.  

 

Uitslag punctie  /  biopsie
Als er ook een punctie/biopsie bij u  gedaan is dan krijgt u binnen 24 uur (soms al dezelfde dag)  de uitslag van het weefselonderzoek. In sommige gevallen heeft de patholoog meer tijd dan  24 uur nodig om tot een definitieve uitslag te komen.

 

Uitslag stereotactische biopsie
Indien een afwijking (bijvoorbeeld bij microcalcificaties) niet zichtbaar is tijdens de echografie maar wel op het mammogram, dan zal er een zogenaamde stereotactische biopsie plaats vinden. Dit is een onderzoek wat een uur of langer kan duren. Hiervoor krijgt u een vervolgafspraak binnen drie werkdagen.
De uitslag van dit weefselonderzoek is binnen 24 uur bekend.  In sommige gevallen heeft de patholoog meer tijd dan  24 uur nodig om tot een definitieve uitslag te komen.

 

 

Vragen

Heeft u  vragen over uw afspraak, dan belt u de Afsprakenbalie Chirurgie

T 0348 42 78 60. Bereikbaar van 8.00 - 16.30 uur

 

Voor overige vragen belt u:

Verpleegkundig specialist mammacare T 0348 42 78 79

 

Mammacareverpleegkundigen T 0348 42 73 70

Bereikbaar tijdens het spreekuur op donderdag van 7.30 - 16.00 uur

 

Buiten kantooruren

Spoed Eisende Hulp (alleen in dringende gevallen) T 0348 42 79 11

 

Mailen

Stel uw vraag per mail mammacare@zuwehofpoort.nl

U krijgt binnen twee werkdagen antwoord.

groepsfoto
Samen voor de beste zorg

Wij staan met ons team voor snelle en deskundige borstkankerzorg. Of u nu te maken krijgt met de specialist of andere zorgverleners, u kunt in ons ziekenhuis rekenen op de beste en persoonlijke zorg.

lees meer lees meer
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.