Zoeken!

Kwaliteit borstkankerzorg

Kwaliteit belangrijk

Het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis vindt het belangrijk dat u snel en goed geholpen wordt.

Door de Inspectie voor de Volksgezondheid (IGZ) en de Borstkankervereniging Nederland zijn zogenaamde prestatieindicatoren ontwikkeld, waarmee u als patiënt kunt zien of de door een ziekenhuis geleverde zorg van voldoende kwaliteit is. Het feit dat wij het roze lintje van de Borstkankervereniging Nederland mogen dragen, toont aan dat de kwaliteit van onze borstkankerzorg aan alle kwaliteitseisen voldoet.

 

Wat mag u verwachten van borstkankerzorg bij het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis? 

 • Snelle toegang tot de Mammapolikliniek
 • Alle onderzoeken op 1 dag
 • Uitslag onderzoeken binnen 24 uur bekend (stereotactisch onderzoek binnen 24 uur)
 • Deskundige begeleiding door mammacareverpleegkundigen
 • Verpleegkundig specialist als 1 aanspreekpunt voor al uw vragen
 • Psycho Sociale Zorg

 

De kwaliteit van onze operaties

 • 0 recidieven (terugkeer) na een borstsparende therapie bron www.borstkanker.nl
 • laag percentage heroperaties
 • korte lijnen met de chirurgen
 • samenwerking met de nucleaire afdelingen in Utrecht en Nieuwegein
 • operatie binnen 2 tot 3 weken na de uitslag van het weefselonderzoek
 • mogelijkheid om direct na de borstoperatie een borstreconstructie te laten doen 

 

Wat vindt de patiënt?

Mw. van Leeuwen uit Vleuten "Geweldige opvang, aardig verplegend personeel en een zeer open en deskundige arts, die uitgebreid de tijd nam om op mijn vragen in te gaan."

 

"Net voordat ik met vakantie zou gaan, kreeg ik een brief van de borstenbus dat er iets ontdekt was in mijn borst. Dat was wel even schrikken natuurlijk.Gelukkig kon ik snel terecht op de Mammapolikliniek van het Hofpoort en kreeg ik dezelfde ochtend al de uitslag. Kon ik met een gerust hart op vakantie."

Mevr. Uittenbogaard.

 

Tevredenheidsonderzoek

Wij werken mee aan de monitor Borstkankerzorg van de Borstkankervereniging Nederland (BVN), die de kwaliteit van de borstkankerzorg in Nederland zorgvuldig in de gaten houdt. Hiervoor wordt u gevraagd om digitaal een vragenlijst in te vullen. Met uw ervaringen kunnen wij continue onze zorg verbeteren.

 

Wetenschappelijk onderzoek

Het Hofpoort Ziekenhuis neemt deel aan wetenschappelijk onderzoek t.b.v. verhoging van de patiëntenzorg, zoals:

 • Stop en Go studie: Op dit moment is aaneengesloten chemotherapie de standaard startbehandeling voor verschillende vormen van borstkanker. In dit onderzoek wordt gekeken of een deel van deze kuren kan worden uitgesteld door, in plaats van 8 aaneengesloten kuren chemotherapie, een startbehandeling van 2 keer 4 kuren van dezelfde chemotherapie te geven. Daarnaast wil men een beter inzicht krijgen in de bijwerkingen en kwaliteit van leven.
 • Symphony Triple A Studie: Dit betreft en studie naar de impact van Mammaprint® bij de besluitvorming rondom aanvullende chemotherapie. Het is een prospectief registratieonderzoek dat wordt uitgevoerd bij patiënten met een mammacarcinoom waarbij de NABON richtlijn (2012) stelt dat er “gerede twijfel is over het nut van adjuvante chemotherapie”.

 • Reconstructies van de borst bij een borstsparende operatie: Vaak krijgen patiënten met borstkanker een borstsparende operatie, gevolgd door bestraling. Als er veel borstweefsel is verwijderd, kan dit opgevuld worden met huid of spierweefsel elders uit het lichaam of de andere borst wordt aangepast zodat beide borsten dezelfde grootte hebben. Dit heet oncoplastische chirurgie. Het doel van dit onderzoek is inzicht krijgen in wat de patiënt belangrijk vindt. Hoe weegt de patiënt de voor- en nadelen van oncoplastische chirurgie tegen elkaar af. 

 

Het Hofpoort Ziekenhuis heeft zich aangemeld voor deelname aan de volgende studies:

 • Single Dose Ablative Preoperative Radiation: Behandeling van borstkanker in een vroeg stadium bij oudere patiënten, met bestraling als eerste behandeling. Patiënten worden behandeld met een enkele dosis preoperatieve ablatieve bestraling, gevolgd door een MRI en borstoperatie na 6 maanden. Deze studie onderzoekt of de ablatieve radiotherapiebehandeling de nadelen van het behouden van de borst tot op zekere hoogte kan oplossen.
 • BOOG 2013-08: Dit is een onderzoek naar een behandeling voor patiënten met borstkanker die een borstsparende behandeling krijgen en waarbij op de echo en bij lichamelijk onderzoek van de oksel geen verdachte lymfeklieren worden gevonden. Bij dit onderzoek wordt gekeken of het noodzakelijk is dat deze patiënten een schildwachtklier operatie ondergaan. Het doel van dit onderzoek is overbehandeling van de oksel verminderen, het aantal korte en lange termijn complicaties verminderen en de kwaliteit van leven verbeteren.

 

Wilt u persoonlijk contact

Heeft u vragen over mammacare of wilt u weten of u bij ons in goede handen bent? Neem dan gerust contact op met:

 • Verpleegkundig specialist mammacare

T 0348 42 78 79 of mail uw vragen naar

E wbode@zuwehofpoort.nl

 • Mammacareverpleegkundigen

T 0348 42 73 70

E mammaverpleegkundigen@zuwehofpoort.nl

Spreekuur donderdag van 08.00 - 16.30 uur

B roze lintje 2017
Weer roze lintje voor borstkankerzorg

Het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis heeft in 2017 opnieuw het roze lintje ontvangen van de Borstkanker Vereniging Nederland (BVN) voor de goede zorg aan borstkankerpatiënten. Ons mammacareteam is blij met de erkenning en blijft zich dagelijks inzetten om de patiënten de beste zorg te geven. Uit de borstkankerzorgmonitor van BVN blijkt dat de persoonlijke aandacht voor de patiënt bijzonder wordt gewaardeerd.

lees meer lees meer
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.