Zoeken!

Hoe werkt de POP-poli

In deze gecombineerde poli heeft u een afspraak met de gynaecoloog, kinderarts en psychiater samen. Het is raadzaam om met uw echtgenoot, partner of naaste te komen. U krijgt op de POP-poli alleen een advies, er worden geen lichamelijke onderzoeken gedaan. De gynaecoloog, kinderarts en psychiater geven u informatie over de zwangerschap, vragen u naar uw verleden en geven aan de hand van uw verhaal een advies over het starten, stoppen of doorgaan met medicatie. Bovendien wordt advies gegeven over het beleid na de bevalling en over alarmsignalen die maken dat contact opgenomen moet worden. U krijgt advies over eventuele opvang van het kind na de bevalling en informatie over borstvoeding en medicatie.

 

Waar bevallen?
U krijgt advies of de bevalling thuis kan plaatsvinden of in het ziekenhuis. Indien uw baby in verband met medicatie in de gaten moet worden gehouden, bespreken wij wie de bevalling begeleidt en waar de bevalling plaatsvindt. Alle adviezen worden schriftelijk vastgelegd voor u, uw huisarts en uw verloskundige.

 

Moeder en kind samen
Mocht uw kind geobserveerd moeten worden, dan kan dat op een moeder en kind kamer op de kraam- of kinderafdeling. U verblijft daar samen met uw kind op dezelfde kamer. Indien mogelijk kan uw partner daar ook verblijven. De pasgeboren baby wordt indien nodig aan de monitor bewaakt voor optimale beveiliging. Mocht opname op een psychiatrische afdeling nodig zijn, dan kunt u samen met uw baby terecht op de Moeder Baby Unit van het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht.

 

Verslag
Van het gesprek wordt een verslag gemaakt. U krijgt dit verslag thuisgestuurd. Met uw toestemming sturen wij het verslag ook naar uw verloskundige, huisarts en eventueel andere behandelaars zoals psycholoog, psychiater.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.