Zoeken!

Behandelingen

 

Spataderen kunnen op verschillende manieren worden behandeld:

 

  • Inspuiten met vloeistof (scleroseren)
  • Mullerbehandeling (ambulante flebectomie)
  • Laserbehandeling 
  • Operatieve behandeling

 

Inspuiten (scleroseren)

Door een soort ‘lijm’ in de spatader te spuiten en de ader dan dicht te drukken, wordt de spatader afgesloten en uiteindelijk door het lichaam zelf opgeruimd. In de praktijk komen vooral de kleine en middelgrote spataderen hiervoor in aanmerking. Zie voor meer informatie inspuiten van spataderen. 

 

Zie voor meer informatie inspuiten spataderen.

 

Mullerbehandeling (strippen)

Bij de Mullerbehandeling worden spataderen poliklinisch onder lokale verdoving met kleine 'haaknaaldjes' verwijderd. De behandeling is genoemd naar de Zwitserse dermatoloog Robbert Muller die de techniek in de jaren vijftig ontwikkelde.

 

Zie voor meer informatie Mullerbehandeling.

 

Laserbehandeling

Met deze behandeling is het niet meer nodig de hele spatader uit het been te strippen, maar wordt hij op elegante wijze van binnenuit dichtgelaserd. Het grote voordeel is dat er meestal geen narcose nodig is, want de te behandelen spataderen kunnen met lokale verdoving worden behandeld. Via een kleine snede door de huid wordt een dunne laserdraad in het bloedvat aangebracht. Met behulp van het laserlicht wordt het bloedvat gesloten. Vervolgens worden de resten van het uitgeschakelde bloedvat worden door het lichaam opgeruimd.

 

Zie voor meer informatie Laserbehandeling.

 

Operatieve behandelingen

Operatieve behandelingen van spataderen worden uitgevoerd door de chirurg. Hierbij wordt de ader die niet goed functioneert via een sneetje in de huid verwijderd of onderbonden.

 

Zie voor meer informatie Behandeling van spataderen.

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.