Zoeken!

Veel aandrang tot plassen (urgeklachten)

Normaal gesproken plast een mens per 24 uur zes a zeven keer, waarvan soms een keer ’s nachts. Als u vaker moet plassen (bijvoorbeeld 1x per uur) kan het zijn dat u last heeft van een overactieve blaas. Een slechte functie van de bekkenbodemspieren kan hiervan een oorzaak zijn. Vaak moeten plassen kan echter ook aangeleerd gedrag zijn.

 

Zo kunt u na een blaasontsteking te hebben gehad nog steeds de behoefte hebben vaak naar het toilet te gaan. Ook kan de angst om urine te verliezen de reden zijn van een overactieve blaas. Wat de oorzaak ook is, veel aandrang tot plassen kan u belemmeren in uw dagelijkse bezigheden en kan gevolgen hebben voor uw sociale leven. Het is daarom erg belangrijk dat uw normale plaspatroon zich hersteld.

 

Behandeling met bekkenbodemoefeningen

Het leren ontspannen van de bekkenbodemspieren kan helpen bij het uitstellen van het plassen en daardoor bij het herstellen van het normale plaspatroon. Bij het Bekkenbodemcentrum Woerden is een gespecialiseerd bekkenbodem fysiotherapeut aangesloten waar u terecht kunt voor behandeling.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.