Zoeken!

Sterilisatie bij de man (vasectomie)

Sterilisatie is een kleine operatieve ingreep waardoor de door u gewenste onvruchtbaarheid mogelijk wordt maakt.

 

Bij de ingreep vindt een onderbreking plaats van de zaadleiders, de zaadcellen komen niet meer in het zaadvocht terecht. Hierdoor wordt voorkomen dat de zaadcellen van de man zich verenigen met de eicellen van de vrouw. De ingreep is in wezen onherroepelijk. De zaadcellen, die nog steeds in de testikels worden gemaakt, worden door het lichaam afgebroken. Uw seksuele beleven zal niet beïnvloed worden door de sterilisatie. De erectie en het orgasme worden niet verstoord. De ingreep wordt bijna altijd poliklinisch uitgevoerd. Een enkele keer is het nodig dat u voor een dag opgenomen wordt op de afdeling Urologie. Uw behandelend uroloog bespreekt dit van tevoren met u. De ingreep duurt ongeveer 30 minuten.

 

Hieronder staat uitgebreide informatie over de ingreep. Wij raden u aan om deze informatie zorgvuldig door te nemen voordat u een afspraak  maak.

 

Meer informatie in de folder

Leest u vooraf altijd de informatie in onze folder.

Hier vindt u alles over voorbereidingen, de ingreep, de nazorg en de complicaties.

Bij onduidelijkheid kunt u ook op werkdagen telefonisch contact met ons opnemen.

Polikliniek Urologie, T 0348 42 78 98.

 

Kosten

De kosten voor sterilisatie worden niet meer door elke verzekeraar standaard vergoed. Dit betekent dat de kosten rechtstreeks aan u worden gefactureerd. Voor nadere informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.

 

Aanmelden

Als u na het lezen van de informatie en de folder een afspraak wilt maken dan kan dat via het aanmeldformulier dat u toegestuurd krijgt.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.