Zoeken!

De operatie

Scheren of ontharen
In verband met het risico op infecties adviseren wij om minimaal een week voor de operatie niet zelf meer in het operatiegebied te scheren of op andere wijze te ontharen.

 

Op het afgesproken tijdstip meldt u zich op de afgesproken plaats.

 

De Nesbit-procedure vindt plaats onder narcose of na ruggenprik. Vroeger werd de ingreep altijd gecombineerd met een besnijdenis, omdat na de operatie de voorhuid kan afsterven. Tegenwoordig is de operatietechniek verbeterd en kan in overleg met de uroloog worden gekozen voor een voorhuidsbesparende ingreep.

Na de operatie plaatst de arts een verblijfskatheter via de plasbuis in de blaas en krijgt u een strak drukverband voor enkele uren. Daarna krijgt u een lichtdrukkend verband. De volgende ochtend worden het verband en de katheter verwijderd. Na de wondcontrole door de uroloog mag u naar huis. U krijgt een recept met sterkere pijnstillers mee om te gebruiken naast de gangbare paracetamol. Bij het verlaten van het ziekenhuis krijgt u een afspraak mee voor een poliklinische controle na 6 tot 8 weken.

 

Ongemakken na de operatie
Het is normaal dat u de eerste dagen na de operatie wondpijn voelt. De snede onder de eikel en de hechtingen in het zwellichaam kunnen pijn doen. Ook kan een nachtelijke erectie voor meer pijn zorgen. Neem daarom de eerste week na de operatie 1000 mg paracetamol in combinatie met de voorgeschreven pijnstiller.

 

Complicaties na de operatie

Bij iedere operatieve ingreep bestaat er kans op complicaties. Een mogelijke complicatie is een afstervende voorhuid wanneer er een voorhuidsparende ingreep is verricht. Mocht dit voorkomen dan volgt een spoedbesnijdenis.

Minder ernstige complicaties zijn een forse bloeduitstorting (deze behoeft zelden een re-operatie) en een infectie. Bij een infectie ontvang u een kuur antibioticum.

Soms voelen mannen bij erectie een van de knoopjes die bij de operatie is geplaatst. In zeldzame gevallen moet het knoopje worden verwijderd omdat de klachten een tevreden seksleven in de weg staat.

 

Kosten
Check in alle gevallen vooraf uw eigen kosten voor deze ingreep.  

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.