Zoeken!

Circumcisie (besnijdenis) bij volwassenen

Wat is een besnijdenis

Een besnijdenis gebeurt als er sprake is van een vernauwing van de voorhuid. Hierdoor schuift de voorhuid niet over de eikel terug. De klachten die daardoor kunnen optreden zijn bjivoorbeeld moeilijkheden bij het plassen, pijn tijdens de erectie en geslachtsgemeenschap. Daarnaast kan de penis ontsteken, omdat door de vernauwde huid de eikel van de penis zich moeilijk laat schoonmaken. Ook kan het zijn dat de vernauwde voorhuid de penis als het ware afknelt, waardoor zwelling en stuwing ontstaat. Naast bovengenoemde klachten wordt deze ingreep ook veelvuldig toegepast op grond van religieuze overtuigingen van patiënten.

 

Bij een besnijdenis verwijdert de arts de voorhuid van de penis. Indien u in overleg met uw behandelend arts besluit om een besnijdenis te laten uitvoeren, komt u voor een dagopname naar het ziekenhuis. Uitgebreide informatie over de besnijdenis in het Hofpoort Ziekenhuis vindt u in de folder.

 

Kosten

Per  1 juli 2013 worden de kosten voor circumcisie niet meer door de verzekeraar vergoed. Dit betekent dat de kosten rechtstreeks aan u worden gefactureerd. Voor nadere informatie over de hoogte van de kosten kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.