Zoeken!

Senioren Informatiecentrum

In de hal op de begane grond (tegenover de liften) is het senioren informatiecentrum gevestigd. Hier kunt u op de computer (zorg)informatie zoeken, eventueel met ondersteuning van een gastvrouw of gastheer. Deze werkwijze past ook in de visie van ons seniorvriendelijk ziekenhuis.

 

Betrouwbare informatie

Het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis vindt het belangrijk om te beschikken over een ruimte waarin met name oudere patiënten, ook zonder computerkennis, betrouwbare informatie over zorg kunnen opvragen. Dit kan medische informatie zijn, maar ook algemene informatie voor senioren uit de regio Woerden en omstreken. bijvoorbeeld informatie over thuiszorg, hulpmiddelen, patiëntenverenigingen, aandoeningen enzovoort.

 

Niet alle informatie die op het internet staat is even betrouwbaar. Een patiënt die informatie over een ziekte of behandeling zoekt bij het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis kan wel betrouwbare informatie vinden. Op deze website staat onder andere informatie over aandoeningen en behandelingen in het Hofpoort Ziekenhuis, de behandelend specialisten en links naar eventuele patiëntenverenigingen.

 

Hulp nodig bij het opzoeken?

In het Van der Wel-IJff Informatiecentrum kunt u een gastvrouw of gastheer vragen om u ondersteuning te bieden bij het zoeken naar informatie op internet. U krijgt desgewenst een geprint exemplaar mee van de informatie. Het team van gastvrouwen en -heren bestaat uit vrijwilligers, ondersteund door de coördinator Patiëntenvoorlichting.

 

Vraagt u bij de Informatiebalie (maandag t/m vrijdag 09.00 - 16.00 uur) naar eventuele hulp. Zij kunnen u in contact brengen met een gastvrouw of gastheer.

 

Het informatiecentrum is mogelijk gemaakt met subsidie van het Van der Wel-IJff Fonds. Dit fonds heeft als doel het welzijn van senioren in de Rijnstreek te bevorderen.

 

Moderne huiskamer

Het informatiecentrum heeft de uitstraling van een moderne huiskamer met een computerhoek, een leestafel en comfortabele stoelen. U kunt er een kopje koffie drinken en tegelijkertijd informatie verkrijgen. Er is tevens een flatscreen aanwezig waarop presentaties getoond kunnen worden. 

 

Lunchruimte

Van dinsdag tot en met donderdag is er tussen 12.15 en 13.30 uur gelegenheid voor de bezoekers van de Geheugenpolikliniek om te lunchen in deze seniorenruimte. Op dat moment kunnen overige bezoekers niet terecht in deze ruimte.

 

Internetgebruik

Op meerdere plaatsen in het ziekenhuis is WIFI beschikbaar. Achter de Infobalie, vindt u ook drie computers die u gratis kunt gebruiken. Vraag de vrijwilligers eventueel om instructies.

 

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.