Zoeken!

Preoperatief spreekuur

 

Richtlijnen anesthesie

Moet u geopereerd worden? Dan krijgt u ook een afspraak voor het preoperatieve spreekuur. Iedere patiënt die algeheel of regionaal verdoofd moet worden, moet volgens de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging van Anesthesisten vóór de operatie gezien worden door de anesthesioloog.

 

Inloopspreekuur of afspraak

Voor een operatie bezoekt u ons preoperatief spreekuur.  U kunt naar het inloopspreekuur van maandag t/m donderdag van 08.30 – 16.00 uur. U meldt zich bij balie C, polikliniek Anesthesiologie en pijngeneeskunde. Van de baliemedewerkster krijgt u te horen hoe lang de wachttijd is voor het spreekuur. Als de wachttijd erg lang is bieden wij u de mogelijkheid om een afspraak te maken.

 

Wat gebeurt er op het preoperatief spreekuur

U komt bij de anesthesioloog/anesthesiemedewerker, de preopverpleegkundige en (zonodig) bij de apothekersassistente. De anesthesioloog/anesthesiemedewerker geeft voorlichting over de anesthesiemethode (verdoving) die tijdens de operatie wordt toegepast. De anesthesioloog/anesthesiemedewerker is ook degene die, op basis van uw algehele conditie, beslist of een operatie door kan gaan. Soms is er voor de operatie nog een hartfilmpje nodig of een bezoek aan bijvoorbeeld een cardioloog, longarts, internist of een andere specialist. De afspraken hiervoor maakt de assistente of Bureau Patiëntenlogistiek. Wij proberen afspraken te combineren zodat u zo min mogelijk naar het ziekenhuis hoeft te komen.

 

Blijft u minimaal één nacht in het ziekenhuis na uw operatie, dan bespreekt de preopverpleegkundige de voorbereiding op de opname en de operatie. Ook beoordeelt de verpleegkundige of er behoefte is aan nazorg in de thuissituatie na ontslag uit het ziekenhuis en schakelt hiervoor zo nodig het Bureau Zorgbemiddeling in. Indien u een operatie moet ondergaan voor een knie- of heupprothese wordt ook een afspraak met een fysiotherapeut gepland. Laatstgenoemde operaties gebeuren door de Maartenskliniek Woerden.

 

Medicijngebruik

Komt u voor een dagopname (zonder overnachting) dan komt u niet bij de apothekersassistent. Blijft u minimaal een nacht, dan zal de apothekersassistent  u om een actueel overzicht vragen van uw medicijngebruik thuis (op te vragen bij uw eigen apotheek). De ziekenhuisapotheek zal er dan voor zorgen dat deze medicijnen beschikbaar zijn ten tijde van uw opname. U kunt aangeven dat u overgevoelig bent voor bepaalde stoffen of medicijnen of bijvoorbeeld een dieet volgt. Mocht er bepaalde informatie omtrent uw medicijnen niet duidelijk zijn, dan neemt de ziekenhuisapotheek contact op met uw eigen apotheek.

 

Vragen

Heeft u nog vragen over het bovenstaande of over uw afspraak, dan  belt u de assistente van het preoperatieve spreekuur:

T 0348 42 80 59 (ma t/m do van 08.30 - 16.00 uur)

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.