Zoeken!

Bloedafname en afgifte materiaal

Voor bloedafname en de afgifte van (kweek)materiaal kunt u terecht op de afdeling Bloedafname. U kunt ons vinden in de polikliniek (balie L). Daarnaast bieden wij de mogelijkheid voor bloedafname en afgifte van materiaal buiten het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis. Meer informatie over locaties en tijden van externe bloedafnamelocaties.

 

Voor wie en hoe?

Als u een verwijsbrief heeft van uw huisarts, verloskundige of specialist kunt u bij ons tercht. Deze verwijsbrief kunt u afgeven bij de baliemedewerker. Via deze brief weten wij welke testen wij voor u moeten uitvoeren. De uitslag wordt ook weer naar de verwijzer gestuurd. Wanneer u voor de Trombosedienst komt, neemt u uw doseerkaartje mee en krijgt u de volgende dag een nieuwe doseerkaart.

 

Nuchter

Soms moet u nuchter komen voor een onderzoek (bloedafname). Dit betekent dat u vanaf 22.00 uur de avond vóór de bloedafname of urineproductie niet meer mag eten. Water drinken of thee zonder suiker is toegestaan.

 

Afspraak

U hoeft in de meeste gevallen geen afspraak te maken. Voor enkele onderzoeken geldt een uitzondering; uw arts zal u er dan op attenderen.

 

Openingstijden

Onze polikliniek in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis is geopend op werkdagen van 8.00 - 17.00 uur. U kunt ook op een aantal andere locaties terecht voor het afgeven van materiaal en bloedafname: externe bloedafnamelocaties.

Contact Laboratorium: T 0348 42 73 20

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.