Zoeken!

Waarom veranderen?

Er zijn drie belangrijke redenen waarom het noodzakelijk is dat Zuwe Hofpoort Ziekenhuis en het St. Antonius Ziekenhuis samen verder gaan:

  1. De zorg wordt steeds specialistischer. Vroeger deed een chirurg alle ingrepen, nu zijn er steeds meer specialisten zoals een traumachirurg en een vaatchirurg. Door deze specialisaties stijgt de kwaliteit van zorg, maar ook de kosten. Voor een klein ziekenhuis als het Zuwe Hofpoort is dit steeds moeilijker op te brengen. Door te fuseren kunnen beide ziekenhuizen samen investeren in meer gespecialiseerde zorg.
  2. Verzekeraars stellen eisen aan de zorg. Zo moet een chirurg een operatie minimaal een x-aantal keer per jaar doen om deze te mogen uitvoeren. Dit vereist voor een ziekenhuis voldoende patiënten per jaar. Door te fuseren hebben het Zuwe Hofpoort en St. Antonius samen een groter aantal patiënten en kunnen de ziekenhuizen beter aan dit soort kwaliteitseisen voldoen.
  3. Dankzij de fusie kunnen het Zuwe Hofpoort en St. Antonius blijven investeren in nieuwe ontwikkelingen. Medisch gezien kan er steeds meer, maar de kosten die eraan verbonden zijn, zijn vaak ook hoog. Ontwikkelen kan alleen maar als veel patiënten gebruikmaken van de zorg.

 

Waarvoor kunt u nu in Woerden terecht?

Na een verwijzing van uw huisarts kunt u gewoon terecht bij onze specialisten voor poliklinische afspraken, behandelingen, onderzoek, opnames en controles. Lees meer

 

Waarvoor kunt u in 2018 in Woerden terecht?

Vanaf 2018 kunnen patiënten op de ziekenhuislocatie Woerden terecht voor poliklinische afspraken, onderzoek, controles en dagbehandelingen. De belangrijkste verandering voor u is dat u voor een opname (dat wil zeggen een behandeling waarvoor u in het ziekenhuis moet overnachten) vanaf 2018 naar Utrecht of Nieuwegein gaat. Lees meer

 

 

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.