Zoeken!

Veelgestelde vragen pendelbus

Welke route rijdt de pendelbus?

De pendelbus rijdt van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden naar het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht en het St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein. Vanuit het St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein rijdt de bus weer terug naar het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht en vervolgens weer naar het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis.

 

Waar kan ik in- en uitstappen?

De pendelbus stopt bij de hoofdingang van de drie ziekenhuizen. Daar kunt u in- en uitstappen.

  • Zuwe Hofpoort Ziekenhuis, Polanerbaan 2, Woerden
  • St. Antonius Ziekenhuis Utrecht (Leidsche Rijn), Soestwetering 1, Utrecht
  • St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein, Koekoekslaan 1, Nieuwegein

 

Wanneer rijdt de bus?

De bus rijdt op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 uur volgens een vaste dienstregeling. De bus rijdt niet in de avonduren, in het weekend en op feestdagen.

 

Wie mogen gebruikmaken van de pendelbus?

Patiënten van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis en het St. Antonius Ziekenhuis die een afspraak hebben in een van onze ziekenhuizen kunnen gratis gebruikmaken van de bus. Uiteraard mogen ook familieleden, mantelzorgers en bezoekers gratis mee.

 

Moet ik betalen als ik met de pendelbus mee wil?

Nee, gebruik van de pendelbus is gratis voor patiënten, familieleden, mantelzorgers en bezoekers van het St. Antonius en het Zuwe Hofpoort. Wel vragen we patiënten hun afsprakenkaart mee te nemen. Deze geldt als instapbewijs. Dit geldt niet als een patiënt voor het eerst een afspraak in ons ziekenhuis heeft, of voor de begeleiding die meegaat.

 

Moet ik reserveren als ik gebruik wil maken van de pendelbus?

Nee, reserveren is niet nodig. De bus staat op geplande tijden (zie dienstregeling) bij de hoofdingang van de ziekenhuizen.

 

Kunnen ook mindervaliden gebruikmaken van de bus?

Ja, de bus is toegankelijk voor mindervaliden. Het is een reguliere personenbus waar mensen zelfstandig kunnen in- en uitstappen. Desgewenst helpt de chauffeur hierbij. Inklapbare rollators, rolstoelen en kinderwagens kunnen worden meegenomen worden. De bus is ook toegankelijk voor (elektrisch) rolstoelgebruikers.

 

Is de pendelbus rolstoelvriendelijk?

Ja, de bus is toegankelijk voor (elektrische) rolstoelgebruikers. De chauffeur helpt bij het in- en uitladen van de rolstoel.

 

Kan er ook een scootmobiel mee in de bus?

Nee, vanwege de grootte van de scootmobiel past deze niet op de lift van de pendelbus, en kan deze dus niet mee.

 

Hoeveel mensen kunnen er in de bus?

De pendelbus is geschikt voor personenvervoer voor max. 8 inzittenden (excl. chauffeur).

 

Wie bestuurt de bus?

De bus wordt bestuurd door vrijwillige chauffeurs. Het St. Antonius Ziekenhuis en Zuwe Hofpoort Ziekenhuis hebben deze chauffeurs geworven. Alle chauffeurs zijn rijbevoegd en hebben een instructie gekregen.

 

Kan de chauffeur helpen bij het in- en uitstappen?

Ja, al onze chauffeurs hebben een instructie gekregen om mensen te helpen bij het in- en uitstappen van de bus en het vastzetten van (elektrische) rolstoelen.

 

Let wel: deze busdienst is geen ziekenvervoer, het gaat hier om regulier personenvervoer. Mocht een inzittende onverhoopt onwel worden, dan belt de chauffeur 112.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.