Zoeken!

Busvervoer: pendelbus en belbus

Vanaf maart 2017 wordt onze Regiobus een ‘belbus’. In plaats van een vaste route te rijden langs opstapplekken, wordt u nu van deur tot deur vervoerd. Hierdoor kunnen we een groter gebied* bedienen en meer patiënten vervoeren.

 

Hoe werkt de ‘belbus’?

De belbus is bedoeld voor een specifieke doelgroep patiënten die geen vervoersmogelijkheid hebben van en naar het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis, omdat ze bijvoorbeeld slecht ter been zijn, te ziek zijn om zelf te rijden, geen eigen auto hebben of geen beroep kunnen doen op hun omgeving. Patiënten kunnen in deze situaties gebruikmaken van de belbus. U kunt hiervoor bellen naar 088 - 320 97 15 of een mailtje sturen naar belbus@antoniusziekenhuis.nl. We maken een afspraak met u en halen u op de afgesproken dag en tijd thuis op. Na uw afspraak belt u de vervoersplanning weer op voor vervoer terug naar huis. De belbus rijdt in het gehele verzorgingsgebied van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis*.

 

* De bus rijdt onder andere in de gebieden Benschop, Oudewater, Montfoort, Driebruggen, Alphen aan de Rijn, Bodegraven/Reeuwijk, Harmelen, Nieuwkoop, Ronde Venen, Stichtse Vecht, Breukelen, Maarssen en Leidsche Rijn-Vleuten De Meern.

 

Handig om te weten

 • De bus is bedoeld voor een specifieke doelgroep patiënten die geen vervoersmogelijkheden hebben, dus bijvoorbeeld slecht ter been zijn, te ziek zijn om te rijden of geen eigen auto hebben.
 • Gebruik van de bus is gratis voor patiënten, familieleden, mantelzorgers en bezoekers van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis.
 • Uw afsprakenkaart is uw instapbewijs, neem deze dus mee. Dit geldt niet als u voor het eerst een afspraak in ons ziekenhuis heeft, of voor de begeleiding die met u meegaat.
 • De bus rijdt op werkdagen tussen 8.00 - 17.00 uur, dus niet in het weekend, in de avond en op feestdagen.
 • Onze vervoersdienst is op werkdagen bereikbaar tussen 8.00 – 17.00, dus niet in het weekend, in de avond en op feestdagen.
 • De bus wordt bestuurd door vrijwilligers, zij helpen desgewenst met in- en uitstappen.
 • Omdat de bus maar beperkte capaciteit heeft, kunnen we een maximaal aantal ritten per dag verzorgen.

 

Pendelbus tussen 3 ziekenhuislocaties

Daarnaast rijdt er vanaf maart ook een pendelbus tussen het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis en de ziekenhuizen van het St. Antonius. De bus start bij het Zuwe Hofpoort in Woerden en rijdt volgens een vaste dienstregeling naar het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht en Nieuwegein. De dienst is gratis voor patiënten, familieleden, mantelzorgers en bezoekers van het St. Antonius en het Zuwe Hofpoort, en rijdt volgens een vaste dienstregeling op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 uur. De bus is rolstoelvriendelijk en wordt bestuurd door vrijwilligers.

 

Handig om te weten

 • Gebruik van de bus is gratis voor patiënten, familieleden, mantelzorgers en bezoekers van het St. Antonius Ziekenhuis en het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis.
 • Uw afsprakenkaart is uw instapbewijs, neem deze dus mee. Dit geldt niet als u voor het eerst een afspraak in ons ziekenhuis heeft, of voor de begeleiding die met u meegaat.
 • De bus is toegankelijk voor (elektrische) rolstoelgebruikers.
 • De bus rijdt volgens een vaste dienstregeling op werkdagen tussen 8.00 - 17.30 uur, dus niet in het weekend, in de avond en op feestdagen.
 • De bus wordt bestuurd door vrijwilligers, zij helpen desgewenst met in- en uitstappen.

 

Aanmelden als vrijwilliger

Houd je van contact met mensen, vind je service bieden leuk en rijd je graag? Dan ben je de ideale vrijwilliger om met een pendelbus patiënten en begeleider(s) te vervoeren voor het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein en het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis Woerden. Bekijk hier de vacature.

  

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de busdienst? Lees dan de veelgestelde vragen of neem contact op met de receptie van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis via 0348 - 42 79 11 of receptie@zuwehofpoort.nl.

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.