Zoeken!

In 2013 en 2014 verschenen er verschillende columns van onze medisch specialisten in de regionale kranten. De specialisten geven een inkijkje in het ziekenhuis en vertellen wat het werken in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden voor hen zo bijzonder, speciaal en boeiend maakt.


Als geriater behandel ik ouderen die een combinatie van lichamelijke, psychische en sociale problemen hebben. Ik richt me op hun herstel en probeer ervoor te zorgen dat ze hun zelfredzaamheid zoveel mogelijk kunnen behouden. Toen ik vijf jaar geleden in het Hofpoort Ziekenhuis begon, stond geriatrie nog in de kinderschoenen in het ziekenhuis.


Als internist bij het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis krijg ik met veel verschillende ziekten te maken. Met mijn expertise richt ik me op infectieziekten en daar krijgt ieder mens van jong tot oud mee te maken. Gelukkig kan ons lichaam veel zelf opruimen, maar soms is meer hulp nodig om een infectie weg te krijgen. Dan krijg je bijvoorbeeld een antibioticakuur via de huisarts. Als zo’n antibioticakuur niet aanslaat, verwijst de huisarts de patiënten vaak naar ons door.


Als kinderarts in het Hofpoort Ziekenhuis zie ik veel kinderen tussen 0 en 18 jaar, en geen dag is hetzelfde. Het ene moment begeleid ik pasgeboren baby’s bij de start van hun leven, even later zie ik kinderen met bijvoorbeeld ADHD, diabetes, astma of zindelijkheidsklachten.


Toen ik negen jaar geleden mijn studie afrondde, kon ik niet inschatten hoe snel de geboortezorg verandert. We kunnen steeds meer betekenen tijdens zwangerschap en bevalling. In onze regio werken verloskundigen, huisartsen en medisch specialisten al jarenlang goed samen om de zorg rondom zwangerschap en geboorte zo optimaal mogelijk te maken.


Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.