Zoeken!

Prijzen zorgproducten 2017

De diagnose en alle bijbehorende zorg vormen samen een zorgproduct met een eigen tarief. U betaalt één zorgproduct in plaats van meerdere rekeningen voor afzonderlijke medische verrichtingen. Ziekenhuizen moeten daarom met zorgverzekeraars onderhandelen over de prijs per zorgproduct.

  

Zorgproduct maximaal een jaar geldig

Een zorgproduct geldt maximaal voor de periode van een jaar. Bij patiënten met een chronische aandoening worden in de loop der jaren voor een behandeling meerdere zorgproducten geregistreerd en in rekening gebracht.

 

Kosten

Per 1 januari 2017 heeft het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis prijsafspraken gemaakt met alle Nederlandse zorgverzekeraars. Indien u verzekerd bent voor basiszorg, krijgt u de behandeling meestal voor 100% vergoed. Het is ook mogelijk dat uw zorgverzekeraar de behandeling niet (volledig) vergoedt. Informeer daarom altijd eerst bij uw zorgverzekeraar voor de mogelijkheden en de vergoeding van uw behandeling.

 

 • Kosten behandeling niet altijd vooraf bekend
  Het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis kan niet altijd vooraf inschatten wat de kosten van uw behandeling zijn. Tijdens de behandeling kunnen er namelijk extra behandelingen of onderzoeken worden uitgevoerd, waardoor de totale zorg mogelijk duurder wordt. Daarom kan pas vaak na uw behandeling worden vastgesteld welk zorgproduct wordt geregistreerd en welk bedrag hiervoor in rekening wordt gebracht.
  De codes van alle behandelingen en onderzoeken die u ondergaat, worden naar een landelijke database gestuurd. Afhankelijk van de combinatie van deze codes wordt een passend zorgproduct uit de database geregistreerd. Dit product wordt dan in rekening gebracht.  

 

 • Hoe komen prijzen zorgproducten tot stand
  Ziekenhuizen kunnen met zorgverzekeraars onderhandelen over prijs en kwaliteit van 70% van de zorg. Dit deel wordt ook wel het vrije segment genoemd. Hierover sluit het ziekenhuis en contracten af met een zorgverzekeraar. De prijzen voor zorg uit het vrije segment zullen dus per ziekenhuis verschillen. Voor 30% van de zorg (het vaste en gereguleerde segment) stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) maximum prijzen vast.

 

 • Voorlichtingsfilm: van röntgenfoto tot rekening
  In een korte animatiefilm legt de NZa uit hoe declaraties in ziekenhuizen werken.

  Bekijk de film via Vimeo

   

Prijs per zorgproduct

Het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis berekent aan u als patiënt of aan de zorgverzekeraar de prijs door die op de datum van het eerste bezoek in de prijslijst staat. Indien u om welke reden dan ook niet verzekerd bent, dan geldt de passantenprijslijst 2017. Als er gewoon sprake is van een contract met uw zorgverzekeraar, dan gelden meestal lagere prijzen. Uw verzekeraar kan u vertellen of er voor uw specifieke behandeling een contract met het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis is afgesloten en voor welke prijzen.

 

Indien de behandelingen eerder zijn gestart, geldt de passantenprijslijst t/m april 2017passantenprijslijst 2016 of de passantenprijslijst 2015 .

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.