Zoeken!

Roze lintje voor borstkankerzorg

De borstkankerzorg in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis is weer beloond met het roze lintje. Deze onderscheiding wordt ieder jaar door Borstkankerzorg Nederland (BVN) uitgereikt. BVN kent de lintjes toe aan ziekenhuizen die patiëntgerichte borstkankerzorg hoog in het vaandel hebben staan.

 

Borstkankerzorg Nederland kent het roze lintje elk jaar toe aan ziekenhuizen die voldoen aan criteria die BVN aan borstkankerzorg stelt. Deze normen zijn vastgesteld op basis van wat patiënten zien als optimale zorg. Jaarlijks worden deze criteria aangescherpt om zo te kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen en om ziekenhuizen nog meer te stimuleren patiëntgerichte zorg te leveren.

 

Borstkankerzorg

Sinds de fusie met het St. Antonius Ziekenhuis werken onze zorgverleners steeds meer samen om de kwaliteit van de zorg voor patiënten verder te verbeteren. Zo ook met het St. Antonius Kankercentrum in Utrecht. Het St. Antonius Kankercentrum ontvangt elk jaar bijna 4.000 vrouwen met een verdenking van borstkanker en verricht gemiddeld 400 operaties per jaar. De in borstkanker gespecialiseerde behandelteams in het St. Antonius Kankercentrum lopen voorop met de nieuwste behandeltechnieken en apparatuur.

 

De borstkankerzorg van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis voldoet ook dit jaar aan de kwaliteitsnormen en mag daarom ook in 2017 het lintje ‘dragen’. De roze onderscheiding is onderdeel van de Monitor Borstkankerzorg (https://monitorborstkankerzorg.nl/nl): een online keuzehulp met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen en patiëntervaringen.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.