Zoeken!

Anesthesiologie algemeen

Een anesthestisioloog is een arts die zich heeft toegelegd op de verschillende vormen van anesthesie (narcose of plaatselijke verdoving), pijnbehandeling en intensieve zorg rondom de operatie.

 

Al voor de operatie maakt u kennis met de anesthesioloog op het preoperatieve spreekuur. De anesthesioloog is op de hoogte van uw ziektegeval. Hij of zij zal u vragen stellen over uw gezondheid welke medicijnen u gebruikt, of u allergisch bent voor bepaalde medicijnen. Ook kunt u vragen verwachten over eerdere operaties en hoe u op de anesthesie reageerde. Zo krijgt de anesthesioloog een indruk over uw gezondheidstoestand.

 

Tijdens de operatie is de anesthesioloog of diens assistent, de anesthesiemedewerker, voortdurend bij u. Zo nodig kan de anesthesioloog ieder moment de anesthesie bijstellen. Ook zorgt de anesthesioloog ervoor dat uw vochtgehalte op peil blijft en dat u een bloedtransfusie krijgt toegediend bij sterk bloedverlies tijdens de operatie. Lees meer in de folder algehele of plaatselijke anesthesie. De anesthesist is ook gespecialiseerd in pijnbehandeling.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.