Zoeken!

Gynaecologie algemeen

De Gynaecoloog is dé specialist op het gebied van zwangerschap en bevalling. Gynaecologie betreft ook het onderzoek naar en de behandeling van afwijkingen aan vrouwelijke geslachtsorganen en stoornissen in vruchtbaarheid. Hier vindt zowel dagbehandeling als langdurige behandeling van gynaecologische patiënten plaats.

 

Zwangere vrouwen bij wie complicaties dreigen, worden op de afdeling gynaecologie ter observatie opgenomen. Bijvoorbeeld voor observatie van de groei van de foetus/moeder of in geval van bedreigde zwangerschap.

 

Ook vrouwen met urineverlies en bekkenbodem- en verzakkingsproblemen worden doorverwezen naar Gynaecologie.

 

De gynaecologen van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis voeren vrijwel alle gynaecologische behandelingen en operaties uit, alleen bepaalde procedures, zoals IVF, vinden plaats in gespecialiseerde klinieken. Na de procedure keert de patiënt weer terug naar de eigen gynaecoloog voor nazorg. 

Becker consult
5 vragen over baarmoederhalskanker

Iedere vijf jaar ontvangen vrouwen tussen 30 en 60 jaar een uitnodiging voor het maken van een uitstrijkje in het kader van het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Gynaecoloog Jeroen Becker geeft antwoord op vijf vragen over het bevolkingsonderzoek, HPV-virus en de behandeling van baarmoederhalskanker.

lees meer lees meer
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.