Zoeken!

Chirurgie algemeen

Naast acute chirurgie (vaak na ongevallen), biedt het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis ook algemene, oncologische,vaat- en endoscopische chirurgie en proctologie. In het ziekenhuis werken zeven chirurgen die elk hun eigenaandachtsgebied hebben.

  • Algemene chirurgie: Liesbreukcorrecties endoscopische kijkoperatie en conventionele operatie,galblaas operaties en operaties voor spataderen (varices) en carpaaltunnelsyndroom.

 

  • Oncologische chirurgie: Behandeling van borstkanker (mammacarcinoom) en dikke darmkanker(colon- en rectumcarcinoom).Vaatchirurgie: behandeling van pijn en wondgenezingsstoornissen aan de benen doorslagadervernauwing. Behandeling van ziekten aan de grote lichaamsslagaderen.

 

  • Endoscopische chirurgie: kijkoperaties zijn mogelijk voor een aantal chirurgische ingrepen, zoalsblindedarmopaties, liesbreuk-, galblaas- en dikke darmchirurgie. Bij endoscopische operaties is deopname vaak korter en het herstel sneller.

 

  • Proctologie: behandeling van ernstige aambeien, anale fissuren, anale fistels, rectocele, rectumprolaps, bekkenbodemonderzoek en behandeling van aandoeningen van de bekkenbodem.


Naast de chirurgische ingrepen op de operatiekamer, vinden steeds meer ingrepen in de poliklinischebehandelkamer plaats. De specialist bespreekt vooraf met de patiënt hoe lang de opnameduur zal zijn.

 

en soms het het 'wegspuiten' (scleroseren) van spataderen. Dit laatste gebeurt ook door de dermatoloog.

  • Diabetische voet

 

Samenwerkingsverbanden

De chirurgen van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis hebben een samenwerkings- en overlegstructuur met hetUniversitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) , St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en het IntegraalKankercentrum Midden-Nederland (IKMN). Het IKMN is een oncologish kennisnetwerk. Ook zijn de chirurgen actief betrokken bij het opleiden van co-assistenten en nemen ze deel aan de huisartsenopleiding van het VU-ziekenhuis. 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.