Zoeken!

Kwaliteit stomazorg

Groen vinkje voor stomazorg

De Nederlandse Stomavereniging heeft het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis opnieuw een 'groen vinkje' toegekend. Dit kwaliteitskeurmerk geeft aan dat de zorg rondom de stomapatiënten in het Hofpoort Ziekenhuis goed is georganiseerd en opnieuw voldoet aan de eisen die de vereniging voor goede stomazorg heeft opgesteld. In 2012 kreeg het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis ook al het 'groene vinkje'.

 

De eisen voor goede stomazorg is een basisset van 10 minimale normen. Op de website www.stomazorgwijzer.nl kunt u deze 10 normen terugvinden.

Belangrijke criteria voor stomadragers zijn onder andere de aanwezigheid en bereikbaarheid van een stomaverpleegkundige, informatievoorziening vooraf aan de operatie, de zorg na de operatie en begeleiding en poliklinische controles.

 

Patiënten die een stoma krijgen of al hebben worden in het Hofpoort Ziekenhuis tijdens en na de behandeling begeleid door een stomaverpleegkundige. Op de Stomapolikliniek kunnen patiënten terecht voor informatie, begeleiding, adviezen, praktische zorg en het bespreken van problemen die te maken hebben met het krijgen of hebben van een stoma. Er is in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis een spreek- en behandelruimte voor vertrouwelijke gesprekken tussen de stomaverpleegkundige en stomadragers aanwezig. Ook krijgen de patiënten de kans om vóór de operatie met stomamaterialen te oefenen.

 

 

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.